Pa Pasaules krīzes ceļu ejot…

<!– /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:””; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”; mso-ansi-language:RU; mso-fareast-language:RU;} h1 {mso-style-next:Normal; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; page-break-after:avoid; mso-outline-level:1; font-size:12.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-font-kerning:0pt; mso-ansi-language:LV; mso-fareast-language:RU;} h2 {mso-style-next:Normal; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; text-align:justify; mso-pagination:widow-orphan; page-break-after:avoid; mso-outline-level:2; font-size:14.0pt; mso-bidi-font-size:12.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-ansi-language:LV; mso-fareast-language:RU;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:2.0cm 42.5pt 2.0cm 3.0cm; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} –>
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Cien. Raitai Karnītei Dr. ek., Ekonomikas institūta direktorei


vēlos Jums atgādināt, ka pasen (šķiet, 2001.g februārī,martā) esmu Jums nosūtījis savu rakstu kopu par Prognozēm ( 22.decembrī ,2000.g. tika izstrādāta pēdējai 10 – gadei.), bet vēlāk atspēkoju Jūsu izteicienus (un citu politiķu, analītiķu) par it kā neko nedraudošiem 2001, gada septemba notikumiem, par Latvijas nepārtraukto attīstību , par ceļu uz ES utt. .

Lūk, Latvija un Pasaule pašlaik reāli iet uz Pasaules krīzi, kuras sākšanu sapratīs beidzot daudzi, kad karš Irākā nenoliedzami ārkārtīgi ievilksies, $ zaudēs visu fanātisko ticību tam un attiecīgi $ tirgus vērtību – sāksies velties finansu krīzes.

Pērn, jūlijā, augustā Informācijas Sistēmās parādījās ASV Prezidenta lēmums, ka lai atrisinātu ASV degvielas krīzi pēc 2-3 gadiem, ir jāiegūst kontrole pār Irākas naftas laukiem. Jau tad brīdināju Latvijas bankas par nepieciešamību atbrīvoties no $, jo tam ir jākrīt.

Pasaules sabiedrībai izdevās atcelt uzbrukumu Irākai jau vairākas reizes, bet tagad viss norit pēc “plāna”. Diemžēl, 3. kara nedēļa var atnest tādus nepatīkamus pārsteigumus, ko neviens negaida, bet kuri ir jau “ieprogrammēti” ar kara uzsācēju (un atbalstītāju) rīcību (Cēloņu un Seku likuma realizācija).

Protams, ir iespējams vēl apstādināt karu, bet tas cilvēks , laikam, vēl nav atnācis…

Zināms, ka Bībelē ir aprakstīts kā Ēģipte zinot Informāciju par iespējamiem sausuma gadiem laicīgi vairākus gadus ilgi uzkrāja pārtikas rezerves. Diemžēl, Latvijā neviens nedomāja, ka jāklausa zinošo ieteikumi, ka jāgatavo stratēģiskas rezerves Pasaules krīzei, ka jābūt atjaunojamiem pārtikas krājumiem uz vietas, nevis jāved tālu no citām valstīm… utt.. Mūsdienās jau pasen Latvijas MK rīkojums iznīcināja vietējās degvielas bāzes laukos – bijušo kolektīvo saimniecību centros, ieteikums ZM veicināt degvielas uzkrājumus caur subsīdijām netika atbalstīts, patiesībā iznīcinātā pārtikas ražošana nespēj nodrošināt tautas pieprasījumu, utt…

Man skumji, ka arī prognoze par to, ka… “Neskatoties uz to, ka Latvijā daudzi zinās visu par iespējamo Pasaules krīzi, Valsts neko nedarīs lai tai sagatavotos… tad daudzi sapratīs kas viņus ir vadījuši” – izrādījās taisnība, bet sevišķi žēl, ka sen jau ekonomikas zinātniekiem vajadzēja ieklausīties citu nozaru zinātnieku darbos, lai arī Jums nesaprotamos!

Kur ir Jūsu prognozes attīstība?

2003.,23.03, Andris Ansis Špats, zemnieks, Dr.sc.ing., Bīriņos


Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.